Ellen Willems

Dagboek Ellen-1

Wie ben ik?
Ik (42 jaar), leef met mijn man en drie zonen in de Achterhoek. We begonnen samen achtttien jaar geleden als ‘import’ in deze mooie streek, maar zijn nu stevig geworteld in Doetinchem. Ik geniet van hardlopen, natuur, schrijven, koken en nog veel meer.

Ik mag mezelf inmiddels ervaren schrijfster en journalist noemen. In zeventien jaar dagbladjournalistiek voor Dagblad De Gelderlander heb ik met veel verschillende mensen gepraat en hun verhalen opgeschreven. Daarbij kwamen nagenoeg alle onderwerpen aan bod. Daarbij heb ik altijd naar de mens in het verhaal gezocht.

Ik schrijf voor dagblad De Gelderlander wekelijks twee pagina’s in de krant over eten en drinken, boeren en koks en mag wekelijks een restaurant in Gelderland bespreken in de rubriek Over de Tong. Daarnaast heb ik de boeken Ode aan de Koe en Ode aan het Wild gemaakt. En ik schrijf met veel plezier levensverhalen. Leeftekens dus.

Waarom Leeftekens?
De oorsprong van Leeftekens ligt in een bijzonder verzoek. Een zieke vriendin vroeg of ik haar levensverhaal wilde opschrijven voor haar man en kinderen. Ik heb dit gedaan, wat geresulteerd heeft in een waardevol boek met verhalen en beelden. Deze opdracht gaf mij zeer veel voldoening. Levensverhalen hebben een klein publiek, maar de mensen voor wie het is geschreven, zullen het boek koesteren. Ik vind het altijd weer een eer om iemands verhaal te mogen vastleggen.

 

Mail voor meer informatie

 

Leeftekens in De Gelderlander

Op 18 maart 2014 verscheen een artikel over Leeftekens in dagblad De Gelderlander. Klik hier voor een vergroting van het artikel.